Mi az az NFT? Készítés, eladás, vásárlás lépésről lépésre

the future is bright my friend ♦

Leave a Reply

Comment as a guest.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Én arra lennék kíváncsi hogy egy db NFT létrehozása mennyibe kerül az OpenSea oldalán? Talán függ a méretétől? Esetleg attól hogy az kép, videó vagy egyéb digitális dolog?

  1. NFT létrehozás az OpenSea-n 100mb méretig lehetséges JPG, PNG, GIF, SVG, MP4, WEBM, MP3, WAV, OGG, GLB, GLTF formátumokban, első listázáskor van egy Ethereum tranzakció, ami gas-ba kerül és több (sok) dollár is lehet a mai árakon. Ennek kiküszöbölésére használnak pl. Polygon (layer2 hálózat) Eth-et is az oldalon.

   Annak még nem jártam utána, hogy a sokezer darabos kollekciókat hogyan jelenítik meg először az oldalon, de sejtem, hogy nem egyesével.

   Ezen az tranzakciós költségen kívül ingyenes a listázás, de ha eladtad, akkor 2.5%-ot le fognak vonni az árból kezelési (és gondolom így ők fizetik a tr költséget) költség címen. Nem egy olcsó platform..

  1. Nem, semmit nem kell befizetned. Te állítod be az árat, hogy mennyiért akarod listázni a felületen.
   Nem tudom, hogy most milyen tranzakciós költséggel jár épp egy listázás, de ez az, ami nagyon sok is lehet (bár ez sem 1 ETH)

  1. Jól értelmeztem, hogy ezt csak a legelső NFT feltöltéskor kell kifizetni, utána nincs ilyen költség?

 2. Az ETH-t kis is lehet venni? Úgy értem, hogy van egy bizonyos összeg és azt valódi pénzért tudom tenni?

  1. Igen, különböző magyar és külföldi felületeken (brókerek, pl. Coinbase, bitpanda, itthon meg talán coincash) át tudod váltani, de kriptopénzről fiatra váltás már adóköteles, ha profit van.

 3. Saját NFT oldalamon csak 0,3 USD egy NFT létrehozása és listázása. Igaz, nem Eth, hanem CELO, de ugyanaz az ERC721 szabvány token. Sokan csak a nagyobbakból, mint pl.: Opensea tudnak kiindulni, holott, az olcsóbb belépő az NFT-k világába sokkal többet jelent tapasztalat szerzés szempontjából. Azért indítottan CELOs felületet, mert a lényeg ugyanaz, de mivel a sűrű fillérek híve vagyok, így lassan, de magabaiztosan építkezhetek.

 4. Üdv, érdeklődnék.
  Hitelességi tanusítvány jeligére.
  A kísérleti NFT kapott tanúsítványt? Ha igen, akkor hol és mennyibe került?

Read Next

Ethereum és Bitcoin tranzakciók vizualizációja

A PR halála az új média